Continental Däck vill leda framtidens mobilitet

Däcktillverkaren Continental kraftsamlar på Automässan 2023. När mässan öppnar är de på plats för att visa upp två däcknyheter och tala om företagets roll i framtidens hållbara mobilitet.

 

– Mässan är en viktig mötesplats för oss, då vi på Continental vill positionera oss och ta täten inför framtiden som däckleverantör till lätta och tunga fordon, förklarar Per Linder, produkt- och affärsutvecklingsspecialist på Continental Däck.

 

På mässan kommer besökarna att möta nya produkter och nya produktkoncept:

 

– Våra nyheter genomsyras av hållbarhet, miljö och trafiksäkerhet, det vill säga produkter som möter upp de krav som ställs för framtidens hållbara mobilitets- och transportsystem, fortsätter han.

 

Återvunna material

 

Senast år 2050 ska Continental endast använda hållbara material i sin däckproduktion. Ökningen kommer att ske successivt och med hjälp av återvunnen PET tar Continental ytterligare ett steg på vägen mot en cirkulär ekonomi.

 

– När vi lanserade ContiRe.Tex-tekniken, tidigare i år, var det de första volymproducerade däcken med polyestergarn från återvunna PET-flaskor. Tio procent av däcken utgörs av polyester från PET-flaskor som inte omfattas av några pantsystem. För en uppsättning personbilsdäck behövs cirka 40 återvunna PET-flaskor, berättar Per Linder. 

 

Som ett led i att profilera sig inom den gröna omställningen har Continental gått med som grundare och premiumsponsor till offroad-racingserien för elektrifierade SUV:ar Extreme E. 

 

En frukt av detta samarbete är engagemanget av den svenska Extreme E-föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky som ambassadör för Continental Däck. Mikaela, som kör för Rosberg X Racing i Extreme E, var nära att ta hem mästerskapet 2022 tillsammans med Johan Kristoffersson. 

 

Premiär för två nya däck

 

På Automässan kommer Continental att visa upp två däck-premiär. Det är dels personbilsdäcket PremiumContact™ 7, dels lastbilsdäcket Conti Hybrid Generation 5. Flera år av utvecklingsarbete ligger bakom nyheterna där maximal säkerhet står i fokus. PremiumContact™ 7 är Continentals flaggskeppsprodukt inom personbilsdäck, ett sommardäck med innovativ teknik som ger hög säkerhet och prestanda på både torra och våta vägar. Conti Hybrid är ett premiumdäck för regionala transporter. Det har en ny mönsterdesign och gummiblandning som ger robusta däck med lång livslängd.

 

– Från Continentals sida talar vi om framtidens däckteknologi på Automässan 2023, summerar Per Linder på Continental Däck och välkomnar alla att besöka deras monter.

 

 

Vill du gå på Automässan?

Registrera dig nu för en kostnadsfri entrébiljett »

 

Läs mer

Gå vidare till seminarieprogrammet »