En bransch i medvind, men med utmaningar

I motorbranschen seglar flertalet aktörer i medvind. Men det finns även branschutmaningar, såväl tekniska som strukturella, i en nära framtid. Så kan man sammanfatta nuläget för motorbranschen inför Automässan 18-21 januari på Svenska Mässan i Göteborg.

På det allra senaste mötet för Automässans mässgrupp; ägarna Bildelsgrossisterna (SBF) och Fordonsverkstadsutrustarna (FVU) tillsammans med samarbetsparterna DRF, MAF och MRF, gav de deltagande organisationerna en överlag positiv bild över branschutvecklingen, samtidigt som de poängterade att varje delbransch har sina utmaningar på grund av struktur- och teknikförändringar samt generella branschglidningar.

18-21 januari möts hela motorbranschen på Svenska Mässan i Göteborg.
– Vi ser ett starkt behov av Automässan som en affärsdrivande mötesplats för hela motorbranschen, säger Anna Jarnö, affärsansvarig.
– Vi vet också att såväl utställare som seminarier kommer att spegla framtidens servicemarknad, fortsätter hon.

Arrangörer och samarbetspartners

Automässan 2023 arrangeras av FVU (Fordonsverkstadsutrustarna) och SBF (Sveriges Bildelsgrossisters Förening) i samarbete med MRF (Motorbranschens Riksförbund), MAF (Motorbranschens Arbetsgivarförbund), DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och SFVF (Sveriges Fordonsverkstäders Förening). Operativ arrangör: Svenska Mässan.

FVUSBFsmRMFdäckbranschen SFVF