Hållbarhetstips för ditt nästa mässbesök

Tillsammans gör vi skillnad!

Tillsammans gör vi skillnad!

Resande

Res hit med omtanke

De största utsläppen i samband med en mässa sker oftast vid  transporter till och från mässan. Du som besökare kan göra klimatkloka val för att minska resans avtryck. Svenska Mässan ligger centralt i Göteborg och nås enkelt med kollektivtrafik. För resor till Göteborg från andra städer, rekommenderar vi att du väljer ett transportalternativ med miljön i minnet.

Boende

Bo bekvämt – en hisstur från mässan

Vår mötesanläggning har två miljöcertifierade hotell, Gothia Towers och Upper House – allt under samma tak. Genom att välja något av dessa boenden så slipper du onödiga resor, vilket minskar miljöpåverkan och stressnivån. Våra hotell är strategiskt placerade med gångavstånd till stadens kärna och omedelbar närhet till kollektivtrafik. Vi är certifierade enligt ISO 20121, internationell standard för hållbara evenemang.

Boka hotellrum

Mat

Ät gott och klimatmedvetet

Maten står för 30% av vårt totala klimatavtryck och är därför ett område vi lägger stort fokus på. Vi genomför klimatberäkningar för all mat i våra serveringar för att minska klimatavtrycket och säkerställa att den produceras med hänsyn till miljön. I våra serveringar och restauranger erbjuds alltid vegetariska alternativ, så att du som besökare enkelt kan göra hållbara kostval med minskad klimatpåverkan.

Boka bord

Vatten

Släck törsten på ett smartare sätt

Vi rekommenderar att våra besökare väljer kranvatten framför förpackat vatten i flaska. Att producera och leverera en liter flaskvatten släpper ut minst 300 gånger mer koldioxid än kranvatten. Ta med en flergångsflaska och fyll på vid någon av våra vattenstationer.

Tillgänglighet

En mässa för alla

Vårt mål är att våra mässor ska vara välkomnande och tillgängliga för alla, oavsett förutsättningar. Bland annat får ledsagare och personliga assistenter tillträde till mässan utan kostnad och assistanshundar är välkomna.

Om vårt tillgänglighetsarbete

Vill du veta mer?

Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet på Svenska Mässan Gothia Towers.

Vårt hållbarhetsarbete