Varför medverka på Automässan?

Dina kunder finns på plats! Automässan drar mer än 19 000 köpstarka besökare från motorbranschens servicemarknad.

Dina kunder finns på plats! Automässan drar mer än 19 000 köpstarka besökare från motorbranschens servicemarknad.

En unik mötesplats

Automässan är Nordens största mötesplats för fordons- och verkstadsbranschens service- och eftermarknad. Automässan 2023 var ett rekordår med nästan 20 000 besökare från 36 olika länder och nu satsar vi på att uppnå minst lika bra resultat under 2026.

Under fyra intensiva dagar samlas köpstarka besökare från hela Norden för att göra affärer, träffa experter, och utbyta kunskap med branschkollegor.

Missa inte din chans att lansera nyheter, bygga varumärke och göra många, och bra affärer!

Boka monter nu »

 

Varför ställa ut?

Affärsmöjligheter
Automässan erbjuder bred exponering och möten med köpstarka kunder mitt i köpprocessen. Med nästan 20 000 besök, är detta platsen att inspirera, erbjuda lösningar och knyta nya affärskontakter.

Kostnadseffektivt
Nå rätt besökare – 85% har inflytande över företagets investeringar, alla samlade under samma tak. 61% av besökarna är ledande beslutsfattare som VD, verkstadschefer och servicemarknadschefer.

Varumärkesbyggande
Etablera dig som ett branschledande varumärke på den nordiska marknaden. Här har du möjligheten att stärka din närvaro och skapa intryck som varar.

(Siffror ur besökar- och utställarundersökning 2023)

NÖJDA UTSTÄLLARE

90%

uppger att det totala resultatet av att ställa ut på mässan var positivt.

KÖPSTARKA BESÖKARE

80%

planerar att, inom 12 månader, köpa eller föreslå köp av produkter/tjänster de sett på mässan.

NÖJDA BESÖKARE

96%

uppger att helhetsintrycket av mässan var positivt.

ÅTERKOMMANDE UTSTÄLLARE

78%

planerar att ställa ut igen på Automässan 2026.

Vem besöker Automässan?

Besökarna kommer från följande branscher (topp-tio)

Bilservice- och verkstad, Bildels- och tillbehörsindustri, Däckverkstad/däckhandel, Fordonsindustri, Plåt- och lackverkstad, Utbildning, Bilhandel, Serviceföretag, Fordonsverkstad LV/buss, IT- och telekom

Besökarna har följande befattningar (topp-tio)

VD/Ägare, Mekaniker, Affärsansvarig/chef, Säljare, Verkstadschef, Företagsledning, Affärsutvecklare, Däckmontör, Platschef, Reservdelsspecialist

Besökarnas intressen

Verkstadsutrustning, Reservdelar, Biltillbehör, Däck och tillbehör, Elektronik/digitala lösningar, Förbrukningsmaterial, Kem/bilvård, Oljor och smörjmedel, Miljö, Tunga/kommersiella fordon
Majoriteten av besökarna kommer från Sverige (95%), Norge och Danmark.

Ladda ner vårt fact sheet med allt du vill veta om Automässan.

Citat från utställare på Automässan 2023

"Automässan överträffade våra förväntningar! Vi är en mindre verkstadskedja som jobbar med eftermarknad, framförallt plåt- och lackskador. Vi är auktoriserade för 15 bilmärken och säljer vidare originaldelar till externa verkstäder. Det här var första gången vi var med, helhetsintrycket är mycket positivt. Vi har fått ett stort antal nya kunder på mässan."

Erik Axemo, affärsområdeschef, Mechanum

"Vi hade fullt tryck i montern från dag ett, folk har stått i flera led för att komma åt och prata med oss. Störst intresse tilldrog sig vår nya lackeringsrobot, för renovering av hjulfälgar, i kombination med fälgsvarv. Ett investeringspaket på 1,3 Mkr som lockade en rad bilhandlare, bildemonterare och däckverkstäder. Vi har fått leads som vi bedömer klart seriösa, till ett värde av 60 miljoner kr. Ett otroligt bra resultat! Vi är självklart med igen på Automässan 2026."

Mikael Lund, VD, HBC System Sverige

"Årets mässa får betyget tio av tio! Vi hade massor av besök av och fick utmärkta möjligheter att nätverka med kunder och partners, även nya partners. Vi kunde också visa upp vårt nya utseende, då vi inrett montern med samma design som våra verkstäder kommer att få i år. Mycket uppskattat!"

Daniel Tägtström, account manager, Däckia

Se bilder från Automässan 2023

Till bildbanken »

Citat från besökare

"Det bästa med årets mässa är att den är så bred. Här finns allt som behövs till en verkstad. Vi är beroende av leverantörer, från reservdelar till minsta verktyg. Här på mässan kan jag träffa de flesta under ett tak. Perfekt!"

Joakim Thalén, affärsansvarig, Mekonomen

"Jag har hittat många intressanta produkter, till exempel felsökningsdatorer. Det kommer in mer och mer IT på verkstäderna, som man som mekaniker måste sätta sig in i. Jag har lärt mig mycket om det här på mässan."

Oskar Alm, mekaniker, Bilservice HKV

 

"Trevlig stämning och fantastiskt utbud, både på mässan och konferensen. Här kan jag till exempel träffa våra programvaruleverantörer, att ses i verkligheten blir något helt annat än att bara prata i telefon"

Per Olsson, IT-chef, Cartech

Kontakta oss


Anna-Lena Friberg
Affärsansvarig
+46 (0) 31-708 80 68
[email protected]


Carmen Brüning
Sales Manager
+46 (0) 31 708 80 92
[email protected]

International Sales

Danmark
Rud Jacobsson
+45 70 20 20 06
[email protected]

Norge, Polen, Baltikum
Kristine Dehli

Tel: +47 48 15 11 45
[email protected]