Högaktuellt seminarieprogram i MRF:s regi

Den digitala utvecklingen medför konsekvenser inom servicemarknaden, och kommer att påverka framtida behov av tjänster och kompetens samt förmodligen även dess struktur.

– Det vore märkligt om en bil som får enkla fel, buggar, i framtiden skulle tvingas in till verkstaden för att få dem uppdaterade. Redan idag finns det bilar som uppdaterar sig själva precis som smartphones, läsplattor eller vanliga datorer, säger Joachim Due-Boje på MRF:s verkstadssektion.

Han menar att branschen står inför en evolution i och med dels uppkopplade fordon, dels nya drivlinor.

– Lägg sedan till ett generellt minskad servicebehov med allt färre slitagedelar som kommer att behövas att bytas. Då förstår man att eftermarknaden står inför en stor utmaning sett till dess nuvarande struktur.

– Detta är något som vi kommer att återspegla i MRF:s seminarier under Automässan, berättar Joachim Due-Boje.RF arrangerar dessutom en Lack- och skadekonferens lördagen den 21:a januari. MAF, Motorbranschens Arbetsgivareförening, arrangerar i sin tur ett program för gymnasieelever från fordonsprogrammen som besöker Automässan.

På Automässan arrangeras ett öppet seminarieprogram med inbjudna talare för alla mässbesökare. Arrangör är MRF, Motorbranschens Riksförbund. I september berättar vi mer om programtider och innehåll men redan nu kan vi dela med oss av de preliminära avsnitten i programmet.

Öppet seminarieprogram 18-20 januari

FRAMTIDENS FORDON
Frukostseminarium om teknikskifte, digitalisering och autonoma transporter.

GBV – Godkänd bilverkstad
Om bl a kvalitetsuppföljning, egenkontroll och årlig extern kontroll av din bilverkstad.

LASTVAGNAR
Om tungverkstad.

EL
Om elbil på verkstad.

EL
Om BMW:s I koncept.

DÄCK
Om reparationer, däckstandard och hållbarhet.

VERKTYG FÖR LOJALA KUNDER
Om hur verkstäder kan förbättra processer, rutiner och ordning för att få nöjdare kunder och därmed bättre lönsamhet.

Arrangörer och samarbetspartners

Automässan 2023 arrangeras av FVU (Fordonsverkstadsutrustarna) och SBF (Sveriges Bildelsgrossisters Förening) i samarbete med MRF (Motorbranschens Riksförbund), MAF (Motorbranschens Arbetsgivarförbund), DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och SFVF (Sveriges Fordonsverkstäders Förening). Operativ arrangör: Svenska Mässan.

FVUSBFsmRMFdäckbranschen SFVF