Automässan är mycket viktig för motorbranschen

KG Knutsson fokuserar på sitt kedjekoncept, AutoExperten, under Automässan.
KG Knutsson fokuserar på sitt kedjekoncept, AutoExperten, under Automässan.

Automässan är en livsviktig och stor manifestation för motorbranschen. Det menar Anders Ekberg, ansvarig för branschföreningen Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF, engagemang i mässan. En majoritet av medlemsföretagen ställer ut.

Nedräkningen inför Automässan 2017 i januari rullar på. Både utställare och besökare gör sig redo inför sitt deltagande under de fyra januaridagarna på Svenska Mässan i Göteborg.

För de välkända bildelsgrossisterna ABR, Atoy och Autoexperten/KGK är Automässan den viktigaste branschhändelsen vart tredje år – det ska göras affärer och affärs- och leverantörsrelationer ska utvecklas.

ABR, AB Reservdelar, firar 75 år 2017 och vd Juan Garcia har förväntningar på Automässan.
– Det är jätteviktigt att träffa hela branschen, såväl våra kunder som deras kunder, verkstäder och leverantörer. I den digitaliserade eran är det viktigt att odla och befästa relationer, vilket vi kommer att göra under mässan, berättar Juan och tillägger att det är viktigt för branschen att odla sin image såväl internt som externt – få utomstående känner till branschens storhet sett till omsättning, antal företag och anställda.

Men ABR är inte ensamma om att se fram mot Automässan. På mässan kommer Atoy att lyfta fram sitt kedjekoncept BDS.
– Vi satsar jättemycket på mässan med fokus på BDS, inleder Robert Bergqvist, sedan i våras vd för Atoy.
– BDS är ett starkt koncept med inriktning på den lokale entreprenören som kan sin marknad bäst. Vi är övertygade om att mår våra kunder bra, så mår även vi bra, fortsätter han.

Även KG Knutsson fokuserar på sitt kedjekoncept, AutoExperten, under Automässan.
– För oss är det jätteviktigt att vara med. Denna gång har vårt, KGK:s, deltagande en övervikt för Autoexperten, och vårt budskap är tydligt – vi vill växa, berättar Anders Nilsson, affärsområdeschef på KGK.
Han berättar också att KG Knutsson på sedvanligt vis kommer att genomföra en större fest under Automässan.
– Vi räknar med 1500 gäster, avslutar Anders Nilsson.

Arrangörer och samarbetspartners

Automässan 2023 arrangeras av FVU (Fordonsverkstadsutrustarna) och SBF (Sveriges Bildelsgrossisters Förening) i samarbete med MRF (Motorbranschens Riksförbund), MAF (Motorbranschens Arbetsgivarförbund), DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och SFVF (Sveriges Fordonsverkstäders Förening). Operativ arrangör: Svenska Mässan.

FVUSBFsmRMFdäckbranschen SFVF