Uppkopplade bilar och mängder av ny teknik på Automässan

Det händer mycket inom fordonsbranschen. Detta kommer att avspeglas på Automässan som är Nordens största mötesplats för fordons- och verkstadsbranschens service- och eftermarknad. Elbilar och självkörande fordon är ett par av de innovationer som ritar om kartan för branschen.

Semcon presenterar sitt koncept Smiling Car på Automässan i januari.
Semcon presenterar sitt koncept Smiling Car på Automässan i januari.

Vissa frågor som kändes som utopier, så sent som när mässan anordnas förra gången för tre år sedan, är idag verklighet. Digitaliseringen är en i högsta grad märkbar trend inom alla industrier och självklart även fordonsindustrin.

– Det är inte alldeles enkelt att förstå vad digitaliseringen innebär för fordonsbranschen eftersom den nya tekniken påverkar så många olika områden. Automässan vill vara det forum där man får en möjlighet att hålla koll på branschens utveckling. Dessutom är mässan en given plats att diskutera lösningar och nya affärer, säger Anna Jarnö, affärsansvarig för Automässan.

Ett hett område är telematik och den ständigt uppkopplade bilen. Det finns flera viktiga frågor som rör telematik och som tas upp i det innehållsrika seminarieprogrammet på mässan. En sådan fråga är exempelvis vem som ska äga informationen som genereras av uppkopplade fordon.

Självkörande fordon är en annan innovation som är här för att stanna.

– Mässans första dag arrangeras en paneldebatt på temat ”Vem ska ta hand om framtidens fordonsflotta när drivlinor och material förändras parallellt med att det digitala innehållet ökar”. Medverkande är bland annat Semcon som presenterar sitt koncept Smiling Car, tipsar Anna Jarnö.

Automässan äger rum 18-21 januari 2017 på Svenska Mässan i Göteborg. Det är gratis inträde för fackfolk. Det erbjuds även ett kostnadsfritt, högaktuellt seminarieprogram. Registrera dig för ditt kostnadsfria entrékort idag.

Arrangörer och samarbetspartners

Automässan 2023 arrangeras av FVU (Fordonsverkstadsutrustarna) och SBF (Sveriges Bildelsgrossisters Förening) i samarbete med MRF (Motorbranschens Riksförbund), MAF (Motorbranschens Arbetsgivarförbund), DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och SFVF (Sveriges Fordonsverkstäders Förening). Operativ arrangör: Svenska Mässan.

FVUSBFsmRMFdäckbranschen SFVF