Tre snabba med Micke Kågered

automässan
Micke Kågered, flerfaldig EM-mästare i Top Fuel Dragracing

Hej Micke Kågered!

Vad ser du fram emot på Automässan?

Jag har varit på Automässan ett flertal gånger och tycker att mässan är väldigt bra. Ser verkligen fram emot att få träffa såväl nya som gamla kunder, vänner, racingfans och andra företag i branschen.

Vad kommer du att prata om? Jag kommer bl a att tala om racing – dragracing och banracing. Hur bilarna funkar och hur bilen som jag kör för tillfället kan gå 0-500 km/tim på 4 sekunder.

Berätta om dig själv!

Jag, Micke Kågered, har hållit på med racing i nästan hela mitt liv. Jag har 8 st EM-medaljer och ett antal SM-medaljer. Ngt jag verkligen brinner för är att föreläsa, vara ute på gymnasieskolor och träffa elever. Hittills har jag varit på 140 st gymnasieskolor. Talar bl a om verktygslära och racing på schemat. I föreläsningen ingår också oljelära, verktygslära, mätlära och momentlära.

Mikael Kågered träffar du på Automässan onsdagen den 18 januari kl 09.00-17.00 i Midlands monter B08:62.

Arrangörer och samarbetspartners

Automässan 2023 arrangeras av FVU (Fordonsverkstadsutrustarna) och SBF (Sveriges Bildelsgrossisters Förening) i samarbete med MRF (Motorbranschens Riksförbund), MAF (Motorbranschens Arbetsgivarförbund), DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och SFVF (Sveriges Fordonsverkstäders Förening). Operativ arrangör: Svenska Mässan.

FVUSBFsmRMFdäckbranschen SFVF