Tre snabba med rallycrossföraren och förarinstruktören Ramona Karlsson

ramona karlsson automässan
Ramona Karlsson, Rallycrossförare / Förarinstruktör

Hej Ramona Karlsson!

Vad ser du fram emot på Automässan? Vad kommer du att prata om?

Det ska bli jättekul att komma till Automässan, då jag känner många i branschen eftersom det ju tillhör min egen bransch. Jag kommer att prata om min karriär och hur jag trots tuffa förutsättningar har lyckats. Det kommer bli en hel del inspiration och vikten av att ha ett positivt mindset.

Vem är du?

Jag har tävlat i motorsport sedan jag var 12 år och professionellt sedan 2008. Det krävs mycket mer än att enbart vara en skicklig bilförare för att lyckas, framför allt då det handlar om mycket pengar. Jag berättar bland annat om hur jag övervunnit min svåra blygsel genom passionen för min sport, och till och med blivit en duktig försäljare. Min sport handlar nästan till 95% om entreprenörskap.

 Vilka, tycker du, är de viktigaste tipsen till en kvinna som vill nå toppen inom en motorsport som nästan domineras helt av män?

Omge dig med människor som tror på dig och som ger dig samma respekt oavsett om du är kille eller tjej.

Motorsport är till allra största delen en mental sport. Därför vill jag säga att det inte är någon skillnad mellan kvinnor och män, vilket är viktigt att vara medveten om och tro på. Oavsett vad andra säger.

Du kommer bemöta mycket fördomar. Gör dem till en styrka istället för att ta åt dig. Få drivkraft genom att bevisa att de har fel.

Ramona träffar du på Automässan torsdagen den 19 januari kl 09.00-17.00 i Midlands monter B08:62.

Arrangörer och samarbetspartners

Automässan 2023 arrangeras av FVU (Fordonsverkstadsutrustarna) och SBF (Sveriges Bildelsgrossisters Förening) i samarbete med MRF (Motorbranschens Riksförbund), MAF (Motorbranschens Arbetsgivarförbund), DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och SFVF (Sveriges Fordonsverkstäders Förening). Operativ arrangör: Svenska Mässan.

FVUSBFsmRMFdäckbranschen SFVF