Förch A-Fuel Dragster till Automässan

2022 var ett bra år för Jedborn Motorsport som vann den europeiska serien för dragracing med sin Förch A-fuel Dragster. 2023 får teamet en ny förare. Nu är det klart att bilen kommer att visas på Automässan av nya föraren, Tina Höst Nedregård.

 

Dragracing är världens snabbaste motorsport. Tävlingsförarna mötes sida vid sida i utslagningsheat. Jedborn Motorsports specialbyggda dragster är 9 meter lång med en hjulbas på 7,6 meter och väger startklar 980 kg. Motorn har 4500 hk+ och drivs av det helt fossilfria bränslet nitromethan. På 5,2 sekunder förbrukar den 30 liter nitro.

 

Tina Höst Nedregård kommer att köra i klassen Top Methanol som är den snabbaste klassen på den ursprungliga tävlingssträckan, en kvarts engelsk mil (402,33 meter). Efter 0,7 sekunder har Tina redan passerat 100 km/h. 4,5 sekunder senare passerar hon mållinjen i 450 km/h. När hon trampar ned gasen och släpper lös alla 4500 hk så slungas hon iväg med en acceleration på mer än 4 g-krafter. Inte ens när ett stridsflygplan skjuts iväg med katapult från ett hangarfartyg så accelererar det så kraftigt.

 

I januari kommer Tina till Automässan för att visa upp dragstern och svara på frågor. Missa inte det!

 

Läs mer

 

Följ Jedborn Motorsport på Facebook eller Instagram

 

Vill du gå på Automässan?

 

Läs mer och registrera dig för en kostnadsfri entrébiljett »