Hallå där Joachim Due-Boje!

Joachim Due-Boje är bilmekaniker, f.d. rallyförare och servicemarknadsansvarig på Motorbranschens Riksförbund. Han arbetar även med programsättningen av Automässans seminarieprogram som nu finns på Automässans hemsida.

 

Hur tänker ni vid planeringen av seminarieprogrammet?

 

– Eftersom vi på MRF, tillsammans med SFVF, har satt Automässans seminarieprogram flera gånger tidigare så jobbar vi efter beprövad erfarenhet. Vi lägger en hel del tid på att hitta talare som har något intressant att berätta. I år har vi fokus på elektrifiering och digitalisering och har valt talare med olika perspektiv på dessa frågor. Sen brukar jag tänka att det ska finnas utrymme för dialog med publiken efter varje anförande. Vi har talare som engagerar och väcker frågor och det är viktigt att det finns tid att diskutera.

 

Finns det områden som du tycker diskuteras för lite inom service- och eftermarknad?

 

– Ja det gör det, exempelvis vad man gör mellan servicarna. Verkstäder (och bilhandlare också för den delen) bör i framtiden fokusera mer på kundlojalitet och vara lite försiktig med alla smarta digitala lösningar. Bilarna går fortfarande sönder på märkliga sätt, svårt att förklara det för en maskin.

 

Vem tycker du ska gå på seminarierna?

 

– Alla som jobbar inom fordonsindustrin och infrastruktur. Programmet har en stor bredd, så jag vill påstå att det finns något för alla.

 

Varför är det viktigt med ett seminarieprogram på Automässan?

 

– Många av mässans besökare kommer för att snabbt uppdatera sig på intressanta områden.

 

Är det några programpunkter som du ser fram emot extra mycket?

 

– Absolut! Jag brinner själv för kundvård och bemötande och ser extra mycket fram emot att lyssna på Anders Parment som är forskare i bland annat marknadsföring och ekonomi kopplat till fordonsbranschen (torsdag kl 10:30). Tycker inte heller att man ska missa Jonas Udd som pratar om motorolja och ekonomi för verkstäder (torsdag kl 14:00). Sen vill jag även nämna Krister Werner som pratar om utmaningarna kring laddning av elbilar (fredag kl 11:30).

 

Läs mer

Gå vidare till seminarieprogrammet »

 

Vill du gå på Automässan?

Registrera dig för en kostnadsfri entrébiljett »