SBF: Seminarier om konkurrens och bilens digitala innehåll på Automässan

Vad har EU:s dataskyddsdirektiv, gruppundantaget och digitaliseringen av fordonen och branschen gemensamt? Alla tre är viktiga och för fordonseftermarknaden avgörande frågor för fortsatt konkurrens på lika villkor. Dessa och ytterligare ett antal viktiga frågor kommer att avhandlas på Sveriges Fordonsverkstäders Förenings, SFVF, seminarier under Automässan 18-21 januari i Göteborg.

 

(Detta är en nyhet från SBF)

 

Utöver närmare 250 utställare så bjuder Automässan, under tre av de fyra dagarna, 18-20 januari, även på ett fullmatat program med seminarier. Tre av dessa seminarier, samtliga onsdag 18 januari, handlar det om frågor som på olika sätt är avgörande för fordonseftermarknaden:

 

SERMI – den nya standarden i EU för hantering av säkerhetsrelaterad fordonsdata kopplad till reparation och underhåll – vad innebär den för branschen? Hur blir verkstaden certifierad och hur kommer kontrollerna se ut?

Jan-Willem van der Linden, specialist på data och digitalisering på den nederländska branschorganisationen Bovag med cirka 9000 medlemsföretag i automotivebranschen, reder ut begreppen kring Sermi.
Onsdag 18 januari kl 9.30-10.15

 

DIGITALISERINGEN av vår bransch och av fordonen: Vi är mitt uppe i den så kallade ”digitaliseringen”, eller är vi det? Har vi i själva verket kanske bara sett början på digitaliseringen.

Irländaren Ronan McDonagh som sedan hösten 2021 är teknisk direktör på FIGIEFA – paraplyorganisationen för fordonseftermarknadsföretagen i EU – skingrar dimmorna kring digitaliseringen av fordonsbranschen.
Onsdag 18 januari kl 10.30-11.15

 

GRUPPUNDANTAGET, som garanterar att de fria verkstäderna kan utföra service med bibehållen garanti på bilen, ersätts i juni i år av ett nytt.

Hur den nya konkurrensregleringen ser ut och vad det innebär för branschen berättar SFVF:s jurist Ulf Stefansson och Robert Hård, direktör i juridik och hållbarhet på Mekonomen Group och Sverigerepresentant i Figiefas, arbetsgrupp för översynen av gruppundantaget.
Onsdag 18 januari kl 14.00-14.45

 

Presskontakt SBF

Johnny Bräster, ordförande

E: [email protected]

T: 0705-98 31 29